Edustajakin on ihminen

Pomp&Co aftershave

Kun liikun eri puolilla maata ja kohtaan hiusalan yrittäjiä, tulee vastaan monenlaisia kohtaamisia. Useimmat kohtaamisista ovat miellyttäviä ja johtavat kiitettävän usein myös yhteistyöhön. Vaikka usein keskeytänkin yrittäjän asiakaspalvelun lomassa, suurin osa heistä suhtautuu ymmärtäväisesti ja on kiinnostunut siitä, millä asioilla liikun.

Ymmärrän hyvin, että osa yrittäjistä saattaa olla kurkkuaan myöten kyllästyneitä siihen, että erilaiset myyjät tulevat kutsumatta ovesta sisään ja pahimmillaan sotkevat päivän aikataulut. Tämä on täysin ymmärrettävää, sillä arki on usein kiireistä ja yllätysvieraat voivat tuntua häiritseviltä.

Silti haluaisin nostaa esiin erään tärkeän asian: vaikka myyjät ja edustajat omaavat lähes poikkeuksetta kovan teflon-kuoren, on olemassa kohtaamisia, joissa heidän kohtelunsa on kaikkea muuta kuin kunnioittavaa. Olen itse ollut tilanteissa, joissa yrittäjä mittailee minua päästä varpaisiin, kasvoillaan ilme kuin olisi juuri puraissut happaminta sitruunaa. Ja pahimmillaan tämä kaikki tapahtuu vieläpä maksavan asiakkaan läsnä ollessa. Kun joudun tällaisiin tilanteisiin, toivotan hyvät päivänjatkot ja poistun nopeasti liikkeestä, mutta jään pohtimaan, miten asiakaspalvelun ammattilainen voi olla niin tyly ja tunteeton toista ihmistä kohtaan, vaikka kyseessä olisikin ”vain” edustaja.

Vaikka ei aina uskoisi, edustajakin on ihminen. Me kaikki edustajat emme ole tuputtajia. Tavoitteemme on vilpitön: haluamme auttaa asiakkaitamme menestymään, kasvattamaan liikevaihtoaan ja tarjoamaan entistä parempaa palvelua omille asiakkailleen. Emme ole täällä väkisin myymässä tuotteita, joihin asiakas ei usko tai joita hän ei tarvitse.

Yhteistyössä on valtavasti voimaa, ja toimivan yhteistyön perusta on molemminpuolinen kunnioitus. Minä en tuputa, jos asia ei kiinnosta, mutta ainoa mitä toivon, on, että saisin osakseni inhimillistä kohtelua. Myös edustajilla on tunteet, ja heidän kohtelullaan on merkitystä. Annetaan toisillemme mahdollisuus kunnioittavaan ja arvostavaan yhteistyöhön, jossa jokainen osapuoli tuntee olonsa nähdyksi ja arvostetuksi.

Mikäli kiinnostuit yhteistyöstä, ota meihin rohkeasti yhteyttä! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *